ГоловнаПолітика

Янукович: "Передвиборний процес не відрізняється від попередніх якихось виборів"

У країні створено систему моніторингу для реагування на порушення виборчого процесу.

Янукович: "Передвиборний процес не відрізняється від попередніх якихось виборів"
Фото: president.gov.ua

В Україні запрацювала система моніторингу порушень під час виборчого процесу на парламентських виборах.

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович журналістів у селі Крушинка (Київська область) 10 жовтня.

"На сьогодні фактично створена і працює система моніторингу для реагування на порушення виборчого процесу", - сказав Янукович, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, до цієї роботи залучено працівників органів внутрішніх справ і місцевих органів влади.

"І будь-яке порушення - чи то закону про вибори, чи якісь адміністративні порушення, пов'язані з цими виборами, - буде на них миттєве реагування", - наголосив Президент.

Янукович також повідомив про те, що під час виборів буде створено кілька таких центрів моніторингу вже за участю міжнародних спостерігачів і представників МЗС.

"Під час виборів будуть створені декілька таких центрів, які будуть спостерігати, зокрема і з міжнародними спостерігачами. У цьому братиме участь Міністерство закордонних справ", - сказав Президент.

Також голова держави зазначив, що на всі зафіксовані порушення відразу ж реагують ЦВК чи суди.

На наш погляд, і партії, і кандидати в народні депутати в мажоритарних округах перебувають у рівних умовах. Для всіх створено однакові умови, і ті порушення, які відбуваються іноді, - це фактор, який називається "людський фактор", емоції. У нас такі самі люди, як і у всьому світі, вони живі, реагують... Вони не можуть бути без емоцій

— Віктор Янукович, Президент України

"На сьогодні цей передвиборний процес іде абсолютно так, що не відрізняється від попередніх якихось виборів у нашій країні. Багато емоцій. Є суто людський фактор, а там, де є порушення, - на це системно реагують миттєво", - підсумував він.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половину депутатського корпусу (225 осіб) оберуть за партійними списками, половину - в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram