ГоловнаПолітика

Міліція перекрила частину міста, щоб знищити листівки проти "регіонала"

У КВУ заявили про масштабний підкуп виборців у регіоні.

Міліція перекрила частину міста, щоб знищити листівки проти "регіонала"
Фото: dumskaya.net

Місія міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO повідомляє, що в м. Роздільна (Одеська область, 139 округ) міліція оточила декілька кварталів і не пропускала громадян, поки комунальники відмивали стіни від листівок із негативною інформацією про кандидата в народні депутати України від Партії регіонів Олександра Пресмана.

Як повідомили в Інформаційному департаменті CIS-EMO, в ніч проти 8 жовтня декілька кварталів вулиць Леніна та Червоноармійської заклеїли листівками з негативною інформацією про Олександра Пресмана.

Як наголошено в повідомленні, "міліція та комунальні служби Роздільної відреагували на такі дії миттєво. 8 жовтня вже з раннього ранку квартал оточили, нікого зі сторонніх не пропускали, людям не дозволяли фотографувати. Терміно задіяні комунальники ретельно здирали та змивали всі листівки".

"На думку місцевих жителів, така реакція разюче відрізнялася від цілковитого потурання у випадках, коли порушником законодавства про вибори виступав сам кандидат у народні депутати Олександр Пресман", - ідеться в повідомленні місії міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, 2 жовтня представники Одеської обласної організації Комітету виборців України заявили про небувалі масштаби підкупу виборців у регіоні, зафіксовані впродовж вересня.

Зокрема, за даними КВУ, повне ігнорування норм виборчого законодавства демонструє і кандидат по округу №139 Олександр Пресман, співробітники передвиборного штабу якого розвозили (в жилетках з емблемою ПР) по райцентру Роздільної 21 вересня продуктові набори (пакет борошна, пляшка олії, три пакети крупи і п'ять баночок консервів), з листівкою від кандидата Олександра Пресмана у вигляді календаря.

Нагадаємо, восени 2011 року виник скандал у зв'язку з оприлюдненням інформації про подвійне громадянство депутата Одеської облради від Партії регіонів Олександра Пресмана.

У вересні 2011 р. на прес-конференції Олександр Пресман заявив, що наявність у нього двох паспортів - українського й американського - не суперечить нормам чинного законодавства України. За його словами, "сьогодні багато правоохоронних органів займаються Олександром Пресманом. Якщо я сьогодні депутат облради і, можливо, один із кандидатів у депутати Верховної Ради, то, напевно, на це запитання всі вже відповіли". "Дійсно, 2001 року я отримав американський паспорт, і від цього не відмовляюся. Протягом десяти років він у мене (термін дії, - ред.) закінчився", - уточнив Олександр Пресман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram