ГоловнаПолітика

Симоненко: вугільна промисловість повинна бути під контролем держави

Лідер КПУ вважає, що галузь фінансується в інтересах великого капіталу.

Симоненко: вугільна промисловість повинна бути під контролем держави
Фото: www.kpu.ua

В України є достатньо фінансів і ресурсів, щоб підтримувати і розвивати вугільну промисловість.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з виборці в м. Кременчук Полтавської області, передав кореспондент ГолосUA.

Політик підкреслив, що сьогодні більшість важливих для України промислових областей практично не розвиваються і знаходяться в скрутному становищі.

Він також додав, що влада за всі роки незалежності пояснювала такий занепад відсутністю фінансів, необхідних для розвитку тих чи інших сфер.

"Але насправді в України є можливості і для наповнення бюджету, і для виділення необхідних коштів.. Більш того, ці кошти і зараз виділяються, правда, не в інтересах держави", - сказав Петро Симоненко.

Лідер КПУ навів у приклад вугільну промисловість, на розвиток якої, нібито, виділяються десятки мільйонів.

"Але насправді ці гроші направлені на прибуток великого капіталу. Тобто у нас немає балансу держава-гроші і держава для людей. У нас є держава-гроші в інтересах кланів. А ті в свою чергу використовують вугільну промисловість в своїх цілях", - сказав він.

Підсумовуючи, Петро Симоненко додав, що цей розрив між інтересами призведе до того, що Україна повністю вичерпає свої ресурси.

"Вугільна промисловість, як і інша стратегічно важлива галузь, повинна бути під контролем держави, що не тільки дозволить розвивати її, але і контролювати кошти, які виділяються в ту чи іншу сферу", - резюмував політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram