ГоловнаПолітика

Україна надає особливого значення відносинам з ОБСЄ перед виборами

Спікер Литвин позитивно оцінює велику кількість спостерігачів.

Україна надає особливого значення відносинам з ОБСЄ перед виборами

Україна вважає важливим співробітництво з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі у передвиборчий період.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин сьогодні під час зустрічі з президентом ПА ОБСЄ Рікардо Мільйорі, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Ми надаємо великого значення співпраці з ОБСЄ та її Парламентською асамблеєю, особливо зараз, враховуючи передвиборний період", - зазначив спікер ВР.

Під час зустрічі Литвин розповів про законодавчу роботу Ради, спрямовану на виконання зобов'язань України перед Радою Європи. Зокрема, він повідомив, що з листопада набуває чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс, спрямований на гуманізацію покарань загалом, ухвалено закон, що регламентує діяльність адвокатських структур, а парламент працює узгодженням функцій прокуратури з європейськими стандартами.

Торкаючись теми виборів у Раду, Литвин зазначив, що велика кількість спостерігачів від парламентських організацій є позитивним фактором.

"Спостерігачів не цікавлять персоналії та партії, вони оцінюють перебіг виборів, їх цікавить, наскільки вибори відповідають вітчизняному законодавству та загальноприйнятим правилам", - сказав Литвин.

При цьому він зазначив, що робота спостерігачів дисциплінує кандидатів і від влади, і від опозиції.

Мільйорі й собі висловив сподівання, що робота місії спостерігачів ОБСЄ сприятиме подальшому розвитку конструктивних відносин між Україною і самою організацією.

Він зазначив, що покладає великі надії на головування України в ОБСЄ 2013 року, враховуючи її позицію і роль у вирішенні "заморожених конфліктів".

Мільйорі також високо оцінив роботу української парламентської делегації в Асамблеї.

Нагадаємо, Організація зі спостереження за виборами в країнах СНД CIS-EMO звинуватила спостерігачів з Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ в недотриманні принципу незалежності під час моніторингу виборів в Україні.

Натомість місія ОБСЄ зі спостереження за виборами відкинула звинувачення керівника російської організації CIS-EMO в "політичній ангажованості" під час моніторингу українських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram