ГоловнаПолітика

У Луганську за тиждень хочуть закрити вже другу газету

ЗМІ звинувачують у порушеннях виборчого законодавства.

У Луганську за тиждень хочуть закрити вже другу газету
Фото: runews.su

Другу незалежну газету намагаються закрити в Луганську. 3 жовтня Ленінський райсуд Луганська заборонив до закінчення парламентських виборів випускати газету "Наш вибір", тепер до того ж суду подано позов з вимогою заборонити випуск обласної громадсько-політичної газети "Молодогвардієць".

Про це повідомляє сайт газети

МГ-media.

Видання нагадує, що підставою для заборони випускати газету, відповідно до закону, є два встановлених судом порушення виборчого законодавства, які допустило засіб масової інформації.

Перший позов проти "молодогвардійців" із вимогою встановити факт порушення подав кандидат у народні депутати Юрій Терніков, якого висунула у виборчому округу №108

Партія регіонів.

Претензії

викликала публікація "Помста лисого? У Красному Лучі намагалися вбити довірену особу Валерія Мошенського". Показово, що в суді першої інстанції, Ленінському районному суді, луганська газета виграла процес, проте в Донецькому апеляційному адміністративному суді програла.

Дії

газети визнано неправомірними на підставі того, що у вихідних даних вказано, що матеріали політичної реклами розміщують на сторінках 1, 3-9, тоді як спірну замітку опубліковано на сторінці 2.

Постанову винесли того самого дня, коли закрили "Наш вибір", - 3 жовтня, близько 22:00.

Другий позов проти "молодогвардійців" подали вранці наступного дня. Його подала ще один кандидат у нардепи в тому самому 108 окрузі Дарина Сафонова. "Тобто суд порушив процесуальне законодавство вже тоді, коли прийняв позов до розгляду", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що Луганська область виявилася лідером під час

передвиборної кампанії-2012 - у жодному регіоні країни газет не закривали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram