ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Царьков роз'яснив на мультиках, що таке пропаганда гомосексуалізму

Автор скандального законопроекту виступив проти Губки Боба, на захист Вовка з "Ну, постривай".

Царьков роз'яснив на мультиках, що таке пропаганда гомосексуалізму
Фото: Макс Левин

Один з авторів ухваленого в першому читанні законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму Євген Царьков (КПУ) пояснив, що є пропагандою гомосексуалізму.

"У законі чітко прописано цей норматив. Опис слова "пропаганда" чітко описано в юриспруденції. Запевняю, що Вовк з "Ну, постривай" у костюмі Снігуроньки - це не пропаганда гомосексуалізму, а проведення гей-параду в Києві або показ одного з відомих мультфільмів, який через парламент обмежили і навіть оштрафували, де мультиплікаційні герої виступають як гомики - все це однозначно пропаганда", - заявив депутат "Главкому", очевидно, маючи на увазі ініціативу про заборону мультфільму "Губка Боб".

Також Царьков зазначає, що завдання авторів законопроекту - це очистити інформаційний простір і захистити дітей від пропаганди способу життя гомосексуалістів.

При цьому він нагадав, що Комітет зі свободи слова схвалив його законопроект.

"Комітет зі свободи слова, який у нас найжорсткіший у парламенті, який боровся із законом про наклеп, боровся з цензурою, він теж дав позитивний висновок. Тобто в нас закон виписано до дрібниць і сплутати пропаганду з художнім фільмом чи якось інакше буде неможливо", - сказав він.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким заборонено пропаганду гомосексуалізму.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International зазначає, що в разі ухвалення цей документ обмежить дітей у їхньому праві шукати, одержувати, поширювати будь-яку інформацію та ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram