ГоловнаПолітика

У ПР вважають, що резолюція ПАРЄ про політв'язнів не має відношення до України

Ухвалення резолюції не сприяє підвищенню авторитету Ради Європи, вважають в партії.

У ПР вважають, що резолюція ПАРЄ про політв'язнів не має відношення до України
Леонид Кожара
Фото: http://obozrevatel.com

Нардеп від Партії регіонів Леонід Кожара розцінює резолюцію ПАРЄ про визначення політичних в'язнів як політичну і зазначає, що вона не має до України нжодного відношення.

"Вона до нас взагалі не має жодного відношення. Ми її розцінюємо як політичну декларацію. В цій резолюції Україна не називається, я вважаю, що немає нічого в цій резолюції, що можна було б прикласти на нинішні українські реалії", - сказав депутат агентству УНІАН.

На його думку, ПАРЄ ухвалила дуже загальне, політичне визначення, а не юридичне. Водночас депутат висловив думку, що ухвалення резолюції може ускладнити роботу Європейського суду з прав людини.

На наступній сесії ПАРЄ буде розглядатися доповідь щодо України, і там точно з\'явиться згадка про політв\'язнів Тимошенко і Луценка. Вони підпадають під три критерії

— Сергій Соболєв, нардеп від БЮТ

"Суд завжди тримався легалістичної лінії, і його не можна втягувати в політичні події. Але оскільки Європа сама зараз знаходиться в стані важливих виборів у дуже важливих країнах, в одних вже вибори пройшли і формуються нові уряди, і наступного року відбудуться вибори, наприклад, в Німеччини, тому все сильно політизується", - сказав Кожара.

"Це (ухвалення резолюції), я думаю, не сприяє підвищенню авторитету Ради Європи як європейського форуму для обговорення європейських проблем. У мене неоднозначне ставлення до того, що відбулося на сесії", - додав він.

Нагадаємо, 3 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка визначає поняття "політичний в'язень". У документі викладені 5 критеріїв визнання тієї чи іншої людини політв'язнем.

В Об'єднаній опозиції впевнені, що, виходячи з цієї резолюції, ПАРЄ на наступній сесії визнає екс-прем'єра Юлію Тимошенко і колишнього главу МВС Юрія Луценка політв'язнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram