ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кандидат від опозиції залишив Україну через побоювання арешту

Аркадій Корнацький є одним із засновників великої агрофірми.

Кандидат від опозиції залишив Україну через побоювання арешту

Кандидат в народні депутати від опозиції по мажоритарному виборчому округу №132 (Миколаївська область) Аркадій Корнацький 1 жовтня залишив Україну до завершення виборчої кампанії.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

За даними партії, Корнацький має лідируючі позиції у себе в окрузі і має всі шанси на перемогу.

"У нас не викликає сумніву, що саме з цієї причини і була запущена проти нашого колеги репресивна машина", - зазначають опозиціонери.

Як повідомляють, інформація про запланований арешт надійшла до адвокатів Корнацького після отримання ним повістки на допит в прокуратуру Київської області на 15.00 2 жовтня, а також повістки на допит до Первомайського РВ УМВС України в Миколаївській області об 11.00 також 2 жовтня.

Оскільки побувати в двох місцях з різницею в чотири години в Києві та Миколаївській області фізично неможливо, Корнацькому довелося б пропустити один з допитів, і йому планували пред'явити постанову про примусовий привід з подальшим затриманням за уникнення слідчих дій.

Наголошується, що раніше майже за таким самим сценарієм була кинута за ґрати заступник керівника виборчого штабу Корнацького Людмила Нікіткіна, яка вже третій місяць утримується в СІЗО.

Нагадаємо, Корнацький є одним із засновників ТОВ "Агрофірма Корнацьких", щодо посадових осіб якої порушено кримінальні справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram