ГоловнаПолітика

Адвокат: Луценка не випустять достроково навіть за зразкову поведінку

Керівництво держави не зацікавлене цьому.

Адвокат: Луценка не випустять достроково навіть за зразкову поведінку
Фото: ukrgazeta.com

Нинішнє керівництво держави не зацікавлене в тому, щоб екс-голову МВС Юрія Луценка звільнили достроково.

Таку думку висловив адвокат екс-голови МВС Олексій Баганець.

За словами адвоката, особи, засуджені за скоєння особливо тяжкого злочину, мають право на звільнення від покарання після відбуття не менш ніж трьох чвертей призначеного покарання, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"Таке подання може зробити адміністрація колонії, якщо людина під час перебування в місцях позбавлення волі своєю суспільно-корисною працею і зразковою поведінкою довела своє виправлення", - уточнив Баганець.

За його словами, суд розглядає не звернення засудженого, а подання установи виконання покарань.

"Але в цій ситуації чекати, що нинішнє керівництво держави буде зацікавлене в тому, щоб Луценка звільнили з місць позбавлення волі достроково, я думаю, що в мене не тільки як адвоката немає таких надій, а й у більшості зрілих людей, які розуміють, що це - політична справа...

Луценка засуджено з порушенням вимог не тільки Конституції України, законів, а в тому числі з порушенням міжнародного законодавства", - наголосив адвокат екс-міністра.

Баганець зазначив, що сьогодні єдиним шансом домогтися звільнення Луценка з колонії може бути рішення Європейського суду з прав людини, а також внесення змін до законів і декриміналізація статей 354 і 365 КК для осіб, які були політичними фігурами згідно із законом України про Кабінет Міністрів.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винуватим у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram