ГоловнаПолітика

Представник ЄЕСУ запідозрив суддю Апеляційного суду в упередженості

Суддівська колегія не вбачає підстав для висловлення невдоволення.

Представник ЄЕСУ запідозрив суддю Апеляційного суду в упередженості
Фото: nikvesti.com

Представник корпорації "Єдині енергетичні системи України" Олександр Ковальчук заявив усунення головуючому судді Київського апеляційного госпсуду у справі про виплату боргу Кабміном України міноборони РФ Віктору Шапрану.

"Заявляю відвід головуючому судді колегії суддів Київського апеляційного господарського суду", - сказав він на засіданні.

Представник корпорації запідозрив суддю в упередженості через те, що апеляцію призначили до розгляду в дуже стислі терміни після винесення рішення в цій справі судом першої інстанції.

Я дуже не хотів би, щоб ми мусили віддавати борг.

— Володимир Литвин, голова ВР

"Київський апеляційний господарський суд уже 21 вересня, тобто після ухвалення рішення судом першої інстанції, виніс ухвалу про прийняття апеляції та призначив справу до розгляду на 4 жовтня. Такі дії... викликають сумніви щодо дотримання чинного законодавства під час призначення справи до розгляду, а також порядку призначення судді для розгляду справи", - сказав він.

Проте суд не задовольнив клопотання представника ЄЕСУ.

"Суд вирішив залишити без задоволення клопотання представника ЄЕСУ", - оголосила рішення колегія суддів.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд розпочав розгляд апеляції на рішення Господарського суду Києва, яким суд зобов'язав Кабінет Міністрів України виплатити міністерству оборони РФ 3 млрд 113 млн грн боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram