ГоловнаСуспільствоОсвіта

Могильов пропонує перенести початок навчального року на 1 жовтня

Голова Радміну вважає, що Крим зможе заробляти на студентах.

Могильов пропонує перенести початок навчального року на 1 жовтня
Фото: Макс Левин

Голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов виступив з ініціативою перенести початок навчального року для студентів вищих навчальних закладів України на початок жовтня.

Про це повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради Міністрів АРК.

"Якщо на місяць перенести початок навчального року, Крим зможе заробляти на студентах", - вважає голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов.

"Я з міністром освіти України Дмитром Табачником обговорював це питання, я донесу його до Президента. Я вважаю, що нам необхідно починати навчальний рік у наших вишах не з 1 вересня, а щонайменше з 1 жовтня", - цитує Могильова КИА.

За його словами, у вересні в кримських санаторіях, здравницях і приватних міні-готелях значно знижується вартість відпочинку, відповідно, студенти зможуть його собі дозволити.

Кримський прем'єр упевнений, що шкоди навчальному процесу таке нововведення не завдасть.

У разі позитивного вирішення питання Анатолій Могильов доручить Міністерству курортів і туризму АРК планувати на вересень проведення заходів, націлених на молодь.

Як повідомляли, курортний сезон цього року в Криму виявився найуспішнішим за останні 20 років, але за рік кожен турист приніс у бюджету Криму лише 1,50 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram