ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

13 мажоритарників "зійшли" з виборчих перегонів

Кандидати відмовилися від балотування за власним бажанням.

13 мажоритарників "зійшли" з виборчих перегонів
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію ще 13 кандидатів у депутати, які балотувалися до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах.

Відповідні рішення ухвалено сьогодні на засіданні ЦВК на підставі власних заяв кандидатів про відмову балотуватися.

Зокрема, ЦВК скасувала реєстрацію Ігоря Родинського, який балотувався у 222 виборчому окрузі міста Києва. Іншою постановою комісія задовольнила заяви В'ячеслава Бондаря, Валентина Коноплича і Володимира Куликова, які балотувалися в 91 окрузі на Київщині, і скасувала їхню реєстрацію.

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію Валерія Мощенського, який балотувався в 108 окрузі на Луганщині. Іншою постановою ЦВК скасувала реєстрацію Євгена Філіндаша, який балотувався в 141 окрузі Одеської області. Також комісія своїми постановами скасувала реєстрацію шести самовисуванців, які балотувалися у виборчих округах Дніпропетровської області. Іншою постановою комісія скасувала реєстрацію самовисуванця Вадима Баборіна, який балотувався в 74 виборчому окрузі Запорізької області.

Усі ці кандидати відмовилися від балотування за власним бажанням.

Згідно з рішеннями ЦВК, відповідні зміни будуть внесені у виборчі бюлетені в усіх цих трьох одномандатних виборчих округах.

Тож станом на 3 жовтня з виборчої кампанії вибули 144 кандидати в депутати, зокрема 2 - за рішенням суду, 141 - за власною заявою про відмову балотуватися у Верховну Раду України і 1 - у зв'язку зі смертю.

Свою боротьбу за депутатський мандат у 225 одномандатних виборчих округах продовжують 2 988 кандидатів.

Відповідно до законодавства, кандидат у народні депутати може звернутися в ЦВК із заявою про відмову балотуватися щонайпізніше 15 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram