ГоловнаПолітика

Власенко: Янукович готовий платити, аби Тимошенко сиділа

За словами адвоката, влада готує чергову провокацію.

Власенко: Янукович готовий платити, аби Тимошенко сиділа
Фото: tsn.ua

Президент України Віктор Янукович готовий заплатити 400 мільйонів доларів, тільки б посадити екс-прем'єрку Юлію Тимошенко ще на десять років.

Про це повідомив захисник Тимошенко та народний депутат Сергій Власенко.

"Янукович, не маючи жодних підстав, готовий заплатити 400 млн дол. із державного бюджету лише для того, щоб посадити Тимошенко ще на 10 років. Але попри все, в Господарському суді міста Києва суддя Івченко виносить рішення проти України на 400 млн дол. Ми розцінюємо це лише як черговий політичний маніпулятивний крок з метою продовжувати цю пропагандистську кампанію в переддень виборів", - заявив він, повідомляє

Корреспондент.

Також адвокат повідомив, що влада готує чергову провокацію на четвер, 4 жовтня. Зокрема, Апеляційний господарський суд Києва розгляне апеляційні скарги Державного казначейства та Кабінету Міністрів на рішення Господарського суду Києва про так звані державні гарантії за зобов'язаннями ЄЕСУ.

"За один день на рішення у справі, яка займає 26 сторінок, казначейством була подана апеляційна скарга. Судді встигли розглянути цю апеляційну скаргу, вивчити матеріали, призначити справу до розгляду, винести рішення. І вони все це зробили за один день! Це означає, що це справа повністю і тотально контролюється діючим режимом", - зауважив Власенко.

Захисник зауважив, що такий поспіх зумовлений бажанням закінчити справу під час передвиборної кампанії.

"Чому так поспішають? Чому будуть слухати за один день? Чому рішення будуть виносити практично без обговорення? Тому що треба, щоб усе це відбувалося ще в період виборчої кампанії, щоб можна було про все це розповідати з екранів телебачення", - наголосив він.

Нагадаємо, 19 вересня Госпсуд Києва зобов'язав Кабмін виплатити Міноборони Росії 3,113 млрд гривень боргів ЄЕСУ.

Суд визнав, що ці борги були гарантовані державою Україна. Уряд заявляє, що

ці гарантії були неналежно оформлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram