ГоловнаПолітика

Тюремники запевняють, що не забороняли Луценкові спілкуватися зі ЗМІ

У відомстві називають заяви екс-міністра політичним піаром.

Тюремники запевняють, що не забороняли Луценкові спілкуватися зі ЗМІ
Фото: www.radiosvoboda.org

Держпенітенціарна служба спростовує звинувачення екс-голови МВС Юрія Луценка в тому, що відомство перешкоджає його спілкуванню зі ЗМІ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

"ДПтС України офіційно повідомляє, що інформація в ЗМІ про нібито ненадання дозволу адміністрацією Менської виправної колонії (№91) засудженому Ю. Луценкові на спілкування з представниками ЗМІ не відповідає дійсності", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, Луценко не просив адміністрацію колонії дозволити йому спілкування з журналістами.

При цьому представники телеканалу, які

супроводжували уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську 2 жовтня під час її візиту в Менську колонію, також не зверталися до Пенітенціарної служби з проханням дозволити їм узяти інтерв'ю в ув'язненого.

Окрім того, в повідомленні наголошено, що Пенітенціарна служба не робила жодних офіційних повідомлень про небажання Луценка спілкуватися з журналістами.

Вона також спростовує інформацію про прохання співробітників колонії до Луценка написати заяву про його відмову від спілкування з журналістами.

Окрім того, Пенітенціарна служба спростовує інформацію про притягнення Луценка до дисциплінарної відповідальності за його лежання на ліжку в денний час у зв'язку з поганим самопочуттям. Відомство вважає поширення такої інформації спробою дискредитації її співробітників з метою політичного піару.

Нагадаємо, Луценко передав через свою дружину заяву, в якій спростовує інформацію Пенітенціарної служби про свою відмову від спілкування з журналістами.

Раніше Державна пенітенціарна служба України повідомила журналістів телеканалу "1+1" про те, що Луценко відмовився зустрічатися з пресою через погане самопочуття. Зате журналісти змогли ознайомитися з умовами перебування Луценка в Менській колонії №91. Самого ж екс-міністра журналісти так і не побачили.

Окрім того, 1 жовтня ДПтС спростувала інформацію про різке погіршення здоров'я екс-голови МВС Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram