ГоловнаПолітика

Тимошенко не проситиме про помилування

Власенко вважає, що просити про помилування може лише та людина, яка скоювала злочин.

Тимошенко не проситиме про помилування
Фото: byut.com.ua

Захисник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде просити про помилування.

Про це адвокат повідомив на брифінгу в Харкові, відповідаючи на запитання, чи розглядає захист можливість подачі прохання про помилування.

"Ні. Тому що просити про помилування може лише та людина, яка скоювала злочин. Юлія Тимошенко не скоювала ніяких злочинів", - підкреслив Власенко.

За його словами, Президентові України Віктору Януковичу з формальної точки зору не потрібна заява самої підсудної про помилування, йому достатньо внести зміни в указ про затвердження процедури помилування.

У своєму нещодавньому телевізійному інтерв\'ю Віктор Янукович дав зрозуміти, що готовий мене "помилувати", якщо я про це попрошу і тим самим визнаю свою провину. Ця цинічна пропозиція - категорично неприйнятна. Я не скоїла ніякого злочину, а справи проти мене від "а" до "я" сфальсифіковані за прямим наказом Януковича

— Юлія Тимошенко, екс-прем'єр-міністр

"З формально-юридичної точки зору Януковичу не потрібна заява Тимошенко про помилування. Йому потрібно першим указом поновити редакцію указу про затвердження процедури помилування до жовтня 2010 року, а другим указом винести своє рішення. Тобто, йому потрібно на це дві секунди", - сказав Власенко.

Також адвокат вважає, що указ про затвердження процедури помилування було змінено у жовтні 2010 року спеціально для того, щоб запобігти помилуванню Тимошенко.

"Щоб цього не допустити, в жовтні 2010 року Янукович змінив процедуру помилування", - сказав С.Власенко.

Нагадаємо, раніше захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр готова прийняти помилування від Президента Віктора Януковича. Раніше сама Тимошенко заявляла про протилежне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram