ГоловнаПолітика

Голова КПУ запросив лідерів європейських компартій стати спостерігачами на виборах у Верховну Раду

Це необхідно, щоб "забезпечити захист права вибору громадян України".

Голова КПУ запросив лідерів європейських компартій стати спостерігачами на виборах у Верховну Раду
Фото: www.kpu.ua

Українські комуністи офіційно закликали своїх колег з європейських комуністичних і робітничих партій прибути до Києва в ролі незалежних спостерігачів на виборах до Верховної Ради України.

Про це кореспонденту агентства ГолосUA заявив перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко, який перебуває у Брюсселі. За його словами, це необхідно, щоб "забезпечити захист права вибору громадян України".

Петро Симоненко наголосив, що, тільки об'єднуючи зусилля для дотримання чесного і безперешкодного волевиявлення виборця, у якій країні вибори не проходили б, передові рухи зможуть і подолати наслідки світової економічної кризи, і знизити вплив на політичне життя світу олігархічного капіталу. "Сьогодні, незалежно від регіону Європи, спостерігаються ідентичні проблеми, - наголосив, зокрема, лідер КПУ. - Триває посилення позицій капіталу і маріонеткових урядів, що намагаються відволікти трудящих від боротьби за своє майбутнє".

Нагадаємо, що делегація Компартії України на чолі з Петром Симоненко перебуває в Брюсселі на Європейській комуністичній зустрічі, участь у якій беруть керівники та представники 45 партій і робітничих рухів. Захід проводять за ініціативою Комуністичної партії Греції в центральному будинку Європарламенту.

Мета зустрічі - пошуки шляхів консолідації прогресивних сил Європи для подолання кризи економік окремо взятих країн, а також вироблення методів протидії узурпації влади з боку великого світового капіталу.

"Вирішити це завдання без зміцнення міжпартійних зв'язків, без вироблення спільного погляду на світові процеси буде вкрай складно. Часто нам заважають із цим впоратися різниця в підходах й оцінках, ідеологічні різночитання. Однак я впевнений, що ці труднощі переборні", - сказав у своїй брюссельській промові Петро Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram