ГоловнаПолітика

Герман: законопроект про наклеп не має долі

Президія фракції ПРухвалила остаточне й однозначне рішення скасувати цей законопроект.

Герман: законопроект про наклеп не має долі
Фото: Макс Левин

Законопроект про наклеп не буде ухвалено Верховною Радою ані 16 жовтня, ані новим скликанням парламенту.

Про це заявила радник Президента України Ганна Герман, йдеться в повідомленні її прес-служби.

"Законопроект про наклеп не має долі. І не має майбутнього ні сьогодні, ні завтра, ні в новому скликанні Верховної Ради. Президія фракції Партії регіонів ухвалила остаточне й однозначне рішення скасувати цей законопроект 16 жовтня без обговорення", - сказала вона.

Особисто я підтримую введення кримінальної відповідальності за поширення наклепів. Якщо я голосував в першому читанні, то якщо в подальшому буде можливість голосувати за цей законопроект, я буду за нього голосувати, я це відкрито говорю.

— Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів

За словами радника Президента, "це було відомо вже в той день, коли Президент України висловив своє негативне ставлення до законопроекту про наклеп".

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп. Якщо документ пройде друге читання, за наклеп можна буде саджати на термін від 3 до 5 років.

Низка політичних партій і громадських організацій висловилися проти цього законопроекту, спровокувавши широкий суспільний резонанс. Законопроект розкритикував і Президент Віктор Янукович.

У результаті автор документа, депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський заявив про намір відкликати свій законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram