ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Єфремов: Партія регіонів схиляється до скасування законопроекту про наклеп

Однак, за словами голови фракції, остаточного рішення ще немає.

Єфремов: Партія регіонів схиляється до скасування законопроекту про наклеп
Фото: http://cxid.info/

Фракція Партії регіонів схиляється до скасування законопроекту про введення кримінальної відповідальності за поширення наклепів, але остаточне рішення ухвалить сьогодні.

Про це лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив сьогодні під час брифінгу.

"Сьогодні наша фракція буде визначатися стосовно цього законопроекту, але я думаю, що, враховуючи думку Президента про безперспективність цього законопроекту, ми підтримаємо пропозицію про те, що його потрібно зняти з розгляду", - сказав голова фракції ПР.

Нагадаємо, що Віктор Янукович заявив про недоцільність ухвалення цього закону.

При цьому Єфремов зауважив, що особисто він підтримує введення кримінальної відповідальності за поширення наклепів.

"Якщо я голосував у першому читанні, то якщо надалі буде можливість голосувати за цей законопроект, я буду за нього голосувати, я це відкрито кажу", - сказав він.

При цьому Єфремов зауважив, що в більш ніж 70% європейських країн передбачена відповідальність за наклеп.

За словами лідера фракції ПР, законопроект, який ухвалили в першому читанні, стосується не тільки журналістів.

"Потрібно читати, що написано. Там написано, що відповідальність настає в разі, якщо наклеп призвів до тяжких наслідків. А що таке тяжкі наслідки? Це, наприклад, вас обмовили, а ви не витримали й померли", - сказав він, додавши, що саме в такому разі людину можна притягнути до кримінальної відповідальності за наклеп.

Єфремов зазначив, що Президент України вже дав чітко зрозуміти, що в такому вигляді ветує закон.

"Тому я підтримаю те, щоб цей законопроект зупинити, якщо буде воля парламенту, то, можливо, направити його як проект у Венеціанську комісію", - додав він.

Раніше Єфремов заявив, що Верховна Рада України 2 жовтня працюватиме 10 годин без перерви. Нагадаємо, 18 вересня український парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачають запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув'язнення. Проект закону вніс народний депутат від ПР Віталій Журавський.

Варто зазначити, що засідання парламенту 2 жовтня стане передостаннім для нинішнього скликання Ради, згідно з ухваленою раніше постановою. Останнє засідання відбудеться 16 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram