ГоловнаПолітика

У Чернігові заборонили агітацію

Місцева влада боїться скупчення людей.

У Чернігові заборонили агітацію
Фото: manyunya.com

У Чернігові суд заборонив політичним партіям проводити акції на центральній площі міста 1 жовтня.

Як повідомили в Чернігівській міській раді, відповідне рішення вчора ухвалив обласний окружний адміністративний суд.

Як пояснив заступник міського голови - керуючий справами виконкому Станіслав Вихров, міськрада мусила звернутися до суду, щоб уникнути порушень громадського порядку.

На 1 жовтня, коли відзначають Міжнародний день людей похилого віку, в Чернігові заявки на проведення акцій на центральній площі подали п'яти різних організацій і політичних партій. Міський відділ міліції звернувся до міськради з листом, у якому повідомив, що в разі великого скупчення громадян, які представляють різні політичні сили, можливі порушення громадського порядку. Щоб уникнути протистоянь, міськрада вирішила з'ясувати це питання в судовому порядку.

"Ми звернулися до суду. Ветеранам заборонити ми не можемо, тому що це їхній день. А ось іншим політичним силам пропонуємо перенести свої заходи на інші дати або в інші місця", - сказав Вихров. Згідно з рішенням суду, ветеранські організації будуть проводити свої заходи на Червоній площі Чернігова.

Тим часом у місцевій організації ВО "Батьківщина" в діях міської ради вбачають спроби перешкодити в проведенні політичної агітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram