ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

В Україну відправлять на вибори цілий десант спостерігачів СНД

В організації кажуть, що парламентські вибори дуже важливі.

В Україну відправлять на вибори цілий десант спостерігачів СНД
Фото: 24tv.ua/

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO, яка здійснює моніторинг електорального процесу в Україні, наступного тижня збільшить чисельність своїх спостерігачів удесятеро.

Про це заявив директор CIS-EMO Олексій Кочетков на зустрічі з секретарем ЦК КПУ, повідомляє Інформаційний департамент CIS-EMO.

"Демократичність та відкритість нинішніх виборів до Верховної Ради вкрай важливі для розуміння того шляху, за яким в найближчій перспективі рухатиметься Україна", - заявив Кочетков.

(Міжнародні спостерігачі) в жодному разі не повинні вставати на чийсь бік і вже, більше того, самі ставати суб\'єктами виборів і учасниками протистояння. На жаль, БДІПЛ дедалі частіше допускає саме цю помилку, дозволяючи перетворити себе з незалежного арбітра на адвоката однієї із сторін, як це відбувається зараз в Україні.

— Олексій Кочетков, директор CIS-EMO і глава місії в Україні

За його словами, "вкрай дивно чути, як деякі колеги-спостерігачі, ледве приїхавши в країну і добре не ознайомившись з її соціально-політичними реаліями, вже ставлять під сумніви підсумки виборів, які відбудуться 28 жовтня". Для більш ретельного і всебічного контролю електорального процесу в Україні місія CIS-EMO збільшує чисельність своїх спостерігачів.

Зазначимо, Сіссе CIS-EMO була створена в Росії 2003 року з метою спостереження за виборами в пострадянських країнах. Вже 2004-го ця організація спостерігала за президентськими виборами в Україні і не побачила істотних порушень. Від України, зокрема, в місію входить депутат парламенту з фракції Компартії Євген Царьков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram