ГоловнаПолітика

У комітеті Стеця зажадали скасувати закон про наклеп

Народний депутат повідомив приємну новину.

У комітеті Стеця зажадали скасувати закон про наклеп
Фото: Макс Левин

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації підтримав рішення про скасування результатів голосування в першому читанні за законопроект про наклеп.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від НУ-НС, голова профільного парламентського комітету Юрій Стець.

"Сьогодні на позачерговому засіданні комітету з питань свободи слова та інформації депутати від більшості та опозиції вирішили офіційно (голосуванням) висловити позицію щодо історії із законопроектом Журавського", - заявив політик.

Він також зазначив, що тепер на погоджувальній раді можна говорити про позицію комітету, а не тільки від імені опозиційних депутатів, які є членами комітету. "За це рішення проголосували всі присутні члени комітету: Олена Кондратюк, Олена Бондаренко, Віктор Уколов, Олександр Абдулін, Юрій Стець, Орест Муц, Володимир Ландік, Олексій Федун", - повідомив Стець.

Я підтримую Віталія Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп повинна бути обов\'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме зараз, напередодні виборів.

— Сергій Ківалов, ПР

Фото: https://facebook.com

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію осіб". Законопроектом запропоновано внести в КК статтю "Наклеп", санкції якої передбачають фінансову відповідальність, а також позбавлення (до 3 років) і обмеження (до 5 років) волі.

25 вересня в

Інтернеті почалася масштабна акція проти цього закону. Цього ж дня Журавський заявив, що вирішив відкликати свій закон про наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram