ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кличко: "УДАР" не проводив замовних соцопитувань

Лідер партії відкидає звинувачення в "домальовуванні" відсотків.

Кличко: "УДАР" не проводив замовних соцопитувань
Фото: klichko.org

Партія "УДАР" ніколи не замовляла соцопитувань, які штучно "підтягували б" їй рейтинги, заявив лідер Віталій Кличко.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ми категорично проти "соціологічних воєн", проти замовних опитувань, які дискваліфікують соціологію як професію і спотворюють реальні рейтинги довіри людей до політичних сил", - заявив Кличко.

Він зазначив, що "УДАР" не потребуватиме таких замовних досліджень і ніколи цього не практикував: "Рейтинг нашої політичної сили й росте - тому що ми займаємося реальною роботою, а не домальовували собі цифри та відсотки".

Політик зазначає, що варто довіряти опитуванням тих соціологічних служб, які не були залучені до маніпуляцій, цінують власну репутацію і завжди давали тільки об'єктивну інформацію. "Таким службам треба вірити, і всі добре знають, що це за служби", - сказав Кличко журналістам.

Нагадаємо, 18 вересня Інститут досліджень регіонального розвитку України опублікував результати дослідження, згідно з якими рейтинг "УДАРу" становить 15,7%, а "Батьківщини" - 14,6%. Однак ці результати були поставлені під сумнів через те, що проводила їх соціологічна служба із непевною репутацією.

26 вересня опублікували рейтинги КМІС. У них "УДАР" також випереджає "Батьківщину", вириваючись на друге місце. Висловлювалися припущення, що КМІС на вимогу "УДАРу" оголосив результати від усіх опитаних, без перерахунку на явку, тоді як виборців Кличка вважають менш обов'язковими в голосуванні на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram