ГоловнаПолітика

Англійську мову хочуть зробити регіональною в Україні

У Раді зареєстрували відповідний законопроект.

Англійську мову хочуть зробити регіональною в Україні
Фото: spbobrazovanie.ru

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про принципи державної мовної політики" щодо всебічного розвитку англійської мови. Його автором є нардеп Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба депутата.

"Як відомо, серед шести офіційних мов ООН - англійської, арабської, іспанської, китайської, російської і французької - найбільш поширеною в Україні є російська і англійська. Однак, у переліку регіональних мов або мов меншин, викладених у частині 2 статті 7 Закону України "Про засади державної мовної політики", англійська мова, на відміну від російської, відсутня", - йдеться в пояснювальній записці.

На його думку, відсутність у переліку регіональних мов англійської обмежує права її носіїв, які "компактно проживають на певних територіях (у столиці та великих містах України)".

Також він зазначив, що "англомовних громадян за найскромнішими підрахунками проживає набагато більше, ніж 10% у кожному великому українському місті".

Як повідомляли раніше, народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов погодився підтримати ініціативу про надання англійській мові статусу регіональної в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram