ГоловнаПолітика

Азаров: Україна, як і раніше, прагне в Європу

Прем'єр розраховує на європейські інвестиції в економіку.

Азаров: Україна, як і раніше, прагне в Європу
Фото: ictv

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінським запевнив, що інтеграція України в Європейський Союз - стратегічне завдання для уряду.

Україна рухається і розвивається у цілком протилежному напрямку від Європи. І оскільки це триває, нема сенсу навіть говорити про європейську інтеграцію

— Джеймс Шерр, голова Російської і Євразійської програми Британського королівського інституту Chatham House

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, під час зустрічі, яка відбулася в четвер, Микола Азаров зазначив: "Ми щиро налаштовані на співпрацю та реалізацію стратегічних документів між Україною та Європейським Союзом.

Цепередусім стосується угод про політичну асоціацію, зону вільної торгівлі, безвізовий режим. Тобто того глобального документа, над яким ми працювали доволі довго і пішли на серйозні компроміси".

Голова уряду додав, що Європейський Союз для України є важливим торговельним партнером, обсяг товарообігу з яким становить майже 30%. При цьому він висловив зацікавлення у зростанні товарообігу.

"На це спрямовані зона вільної торгівлі й усі наші зусилля з реалізації сприятливого торгового клімату між нашими країнами", - зазначив Микола Азаров. Прем'єр-міністр також наголосив, що Україна розраховує на вливання європейських інвестицій в економіку України. За його словами, для створення сприятливого клімату в Україні уряд ухвалив низку рішень, пов'язаних із дерегуляцією, зменшенням адміністративного тиску на бізнес, зниженням податків та ін.

Як уже повідомляли, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що має намір зробити все можливе для поглиблення відносин між Україною та Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram