ГоловнаПолітика

Азаров вважає співпрацю в рамках СНД пріоритетом зовнішньої політики

Прем'єр відзначив важливість договору про зону вільної торгівлі СНД.

Азаров вважає співпрацю в рамках СНД пріоритетом зовнішньої політики
Фото: Макс Левин

Для України співробітництво в рамках Співдружності незалежних держав є пріоритетом зовнішньої політики.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на засіданні Ради глав урядів країн СНД сьогодні в Ялті, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні ми можемо констатувати, що нова Угода про зону вільної торгівлі набула чинності. З її ухваленням перед нашими країнами відкриваються нові можливості, оскільки договір стане відправною точкою для формування торговельно-економічних відносин між нашими державами на якісно новому рівні та новій правовій основі", - сказав Азаров.

Він зазначив, що для СНД у цей час на порядку денному стоїть наступний надзвичайно важливий період співпраці - поетапна реалізація і розвиток положень договору про ЗВТ.

Крім того, він зачитав привітання Президента України Віктора Януковича учасникам засідання Ради, де йдеться про те, що Україна розглядає СНД як важливий механізм, який дозволить активізувати поступовий економічний, культурний і гуманітарний розвиток країн-учасниць Співдружності.

Нагадаємо, в Ялті триває засідання ради глав урядів країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав. На засіданні передбачається розглянути понад 20 проектів документів.

Варто зазначити, що 20 вересня набула чинності угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, Росії та Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram