ГоловнаПолітика

Яценюк знає ще один спосіб, як звільнити Тимошенко

Його заледве чи можна назвати дипломатичним, але це метод захисту демократії, запевняє політик.

Яценюк знає ще один спосіб, як звільнити Тимошенко
Фото: svoboda.ictv.ua

Лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк заявляє, що є ще один механізм, щоб звільнити Юлію Тимошенко.

"Юридичних механізмів я можу назвати безліч. Починаючи з ухвалення закону про амністію, який я вніс у парламент, і закінчуючи декриміналізацією статей Кримінального кодексу. Зокрема, для цього нам потрібна більшість у Раді за підсумками виборів", - розповів він в інтерв'ю "Коммерсантъ-Украина".

"Швидше за все, Янукович ветує наші рішення - наприклад, закон про амністію. Але якщо він це зробить, факт ветування матиме не юридичний, а політичний характер, і йому доведеться пояснити, чому він так вчинив, причому не тільки Україні, а й усьому цивілізованому світу", - вважає політик.

Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс вітають звільнення з в\'язниці Валерія Іващенка та сподіваються на звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка до виборів у Верховну Раду.

— Із повідомлення на сайті ПАРЄ

Лідер партії зазначив, що практично всі методи впливу дипломатичного характеру на ситуацію з Тимошенко вже використано.

"І вони не дали ефекту. Але є ще один механізм. Його заледве чи можна назвати дипломатичним, але це метод захисту демократії. Демократію захищають за допомогою санкцій", - пояснив він.

"У світі є різноманітний досвід запровадження санкцій, можна згадати досвід африканських країн, Ірану, Білорусі. Специфіка України полягає в тому, що все керівництво країни, наголошую - все, має закордонні активи, рахунки за кордоном, їхні літаки зареєстровані на офшорні банки, їхні сім'ї живуть за межами країни, і їхні родичі мають там власність", - каже Яценюк.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року екс-прем'єрку Юлію Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram