ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Клінтон і Ештон хочуть покласти край вибірковому правосуддю в Україні

За океаном говорили про важливість парламентських виборів.

Клінтон і Ештон хочуть покласти край вибірковому правосуддю в Україні
Фото: EPA/UPG

США і Європа сподіваються, що Україна проведе справедливі вибори і покладе край вибірковому правосуддю.

Про це говорили 23 вересня держсекретар США Гілларі Клінтон і віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон на зустрічі в Нью-Йорку, повідомляє Держдепартамент США.

Згідно з повідомленням, Клінтон і Ештон зазначили, що США і Європа тісно співпрацюють для підтримки та просування вільних і чесних виборів в Україні, які мають відбутися 28 жовтня.

"Україна надзвичайно важлива для європейської безпеки і стабільності", - йдеться в повідомленні.

Віримо в те, що участь міжнародної місії спостереження буде корисною для України і вона не буде упередженою.

— Президент Віктор Янукович

"Ми дуже чітко висловили жаль із приводу вибіркового застосування правосуддя, включно з тюремним ув'язненням екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - зазначили Клінтон і Ештон.

Вони також наголосили, що США та Європейський Союз проводять однакову політику, яка полягає в тому, що їхні відносини з Україною зможуть просуватися вперед, лише коли буде покладено край вибірковому застосуванню правосуддя та коли проведуть вільні та справедливі вибори.

Вони також говорили про те, як можна використовувати час, що залишився до 28 жовтня, з користю для досягнення цих цілей.

Нагадаємо, в ніч із п'ятниці на суботу Сенат США ухвалив резолюцію з вимогою звільнити Юлію Тимошенко і закликом до американської влади застосувати санкції проти осіб, які причетні до її ув'язнення.

МЗС України "важко серйозно сприймати документ, ухвалений... за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати щонайменше сумнівною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram