ГоловнаПолітика

Медведєв прилетів до Криму, щоб "завести" СНД

Голова російського уряду має намір узяти участь у низці заходів.

Медведєв прилетів до Криму, щоб "завести" СНД
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв прибув у Крим для участі в Раді голів урядів країн СНД, яка пройде в Ялті в п'ятницю.

Очікують, що засідання Ради відбудеться спочатку у вузькому, а потім у розширеному складі, після чого буде церемонія підписання спільних документів Міждержради ЄврАзЕС.

По закінченні засідання Ради голів урядів Медведєв планує оглянути виставку інвестпроектів у рамках Третього міжнародного інвестиційного форуму "Ялтинські ділові зустрічі" і взяти участь у першій сесії форуму.

Увечері в п'ятницю також заплановано зустрічі російського прем'єра з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, а також колегами з Білорусі, Молдови та Вірменії.

Основну увагу буде приділено поглибленню співпраці у сфері інновацій, удосконалення торгово-економічних відносин, взаємодії в гуманітарній сфері та в галузі телекомунікацій. Головна серед інтеграційних тем - прискорення ратифікації Договору про зону вільної торгівлі в СНД.

Нагадаємо, Договір про ЗВТ у рамках СНД було підписано 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі вісьмома країнами: Росією, Вірменією, Білоруссю, Казахстаном, Киргизією, Молдовою, Таджикистаном і Україною. Ще три держави: Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан - висловили бажання додатково опрацювати питання про приєднання до договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram