ГоловнаПолітика

Україна налагоджує дипломатичні відносини з Південним Суданом

Необхідність укладення угоди зумовлена зацікавленістю обох сторін.

Україна налагоджує дипломатичні відносини з Південним Суданом

У рамках загальнополітичних дебатів 67-ї сесії ГА ООН відбулася зустріч міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з міністром закордонних справ Республіки Південний Судан Нхіалом Денг Нхіалом.

під час зустрічі було підписано документ про встановлення дипломатичних відносин між двома державами.

Український міністр також обговорив зі своїм колегою перспективи двостороннього політичного діалогу між Україною та Південним Суданом.

Нагадаємо, 19 вересня 2012 року на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження "Про підписання Угоди між урядом України та урядом Республіки Судан про співпрацю у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях".

Документом схвалено проект зазначеної Угоди та надано повноваження на її підписання голові Державного космічного агентства України Юрію Алексєєву.

Необхідність укладення цієї Угоди зумовлена зацікавленістю обох сторін у налагодженні співпраці в рамках підписаного 11 жовтня 2011 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Міністерством комунікацій та інформаційних технологій Республіки Судан.

Затвердження зазначеного розпорядження та підписання цієї Угоди сприятиме більш тісним зв'язкам між Україною та Республікою Судан у космічній галузі, міжнародній співпраці України у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram