ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Києві опозиція мітингує проти фальсифікацій на виборах

Відстоювати чесні вибори в столиці зібралися близько півтисячі людей.

У Києві опозиція мітингує проти фальсифікацій на виборах
фото из архива
Фото: Макс Левин

Біля Київського апеляційного суду проходить мітинг проти порушень норм виборчого законодавства і масових фальсифікацій на виборчих дільницях Києва.

Як повідомили в прес-центрі Київського міського штабу ГО "ВО "Батьківщина", біля будівлі суду перебуває близько 500 осіб.

Серед них - народні депутати України, депутати Київради та кандидати в народні депутати від Об'єднаної опозиції по столичних виборчих округах. Тримаючи прапори ГО "Батьківщина", люди скандують "Владу - геть!".

Зазначимо, о 10.00 має розпочатися розгляд апеляційної скарги від представників опозиції по 218-му виборчому округу (Святошинський район) на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва про незаконне включення до складу дільничної виборчої комісії кандидатур від провладних партій.

У жеребкуванні по цьому округу взяли участь понад 2000 кандидатур до складу дільничних комісій, які було подано в комісію після закінчення терміну подання. За цим фактом до Окружного адмінсуду Києва було подано позов від представників ГО "Батьківщина". 22 вересня суд своєю постановою підтвердив факт порушення термінів внесення кандидатур, але допустив подані кандидатури до жеребкування.

Нагадаємо також, Об'єднана опозиція заявляє про грубі порушенння під час формування дільничних виборчих комісій в Одеській області в ніч із 21 проти 22 вересня.

Крім того, в Об'єднаній опозиції заявили, що рішення ЦВК про допуск у серверні окружних комісій тільки голови комісії та операторів системи дає можливість для маніпуляцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram