ГоловнаПолітика

США невдоволені ухваленими в Україні поправками до закону про прокуратуру

США приєднуються до критики Євросоюзу.

США невдоволені ухваленими в Україні поправками до закону про прокуратуру

США приєднуються до ЕС у висловленні розчарування ухваленням Верховною Радою 18 вересня поправок до закону про прокуратуру, не розглянутих Венеціанською Комісією.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні.

"Президент України Віктор Янукович зобов'язався зменшити повноваження прокуратури, а зміни, запроваджені новим законом, не сприяють цій меті і не є кроком у правильному напрямку в загальному процесі правової реформи в Україні", констатують автори заяви.

Також у заяві підкреслили, що "Україні ще належить здійснити необхідні заходи, що створюють правову систему, яка характеризується балансом між правоохоронними органами і правосуддям і захищає принцип презумпції невинуватості".

У Посольстві США зазначають, що Робоча група експертів є кращим органом для розробки всеосяжного закону, який поєднував би всі ці елементи, повністю відповідав би європейським і міжнародним стандартам і залишався б у руслі зобов'язання уряду України ввести таке законодавство протягом року після ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу.

У зв'язку з цим США підтверджують свою готовність допомагати Україні в продовженні її реформаторських зусиль.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною Радою 18 вересня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури". Законом внесено зміни до 18 законодавчих актів України, якими вдосконалено положення чинного законодавства України, які регулюють статус органів та порядок реалізації наданих їм законом повноважень, істотно скорочені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram