ГоловнаПолітика

Черноморова вигнали не через мовний законопроект, - Рибак

"Регіонала" виключили за порушення партійної дисципліни.

Черноморова вигнали не через мовний законопроект, - Рибак
Фото: http://sevreg.com.ua

Народного депутата України Олександра Черноморова (фракція Партії регіонів) виключили з лав Партії регіонів.

Про це повідомив перший заступник голови Партії регіонів, заступник голови фракції ПР Володимир Рибак.

"Кримська партійна організація виключила його з лав Партії регіонів, оскільки на окрузі №2 у Криму від політсили було висунуто іншого кандидата, а Черноморов пішов у цей округ як самовисуванець", - зазначив Рибак.

При цьому він зазначив, що партія не може підтримувати на окрузі дві людини

.

"Партійна дисципліна повинна бути", - додав Рибак.

На питання, чи виключать Черноморова з фракції ПР, Рибак відповів: "Та ні, це не обов'язково робити".

Він зазначив, що виключення Черноморова з партії не пов'язане з внесенням ним до ВР законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про засади державної мовної політики", яким пропонують надати російській мові статус державної.

За словами Рибака, "кожен народний депутат України має право законодавчої ініціативи, а партія і фракція вирішуватимуть, чи підтримувати законопроект".

Раніше, прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов заявив, що народного депутата України Олександра Черноморова виключено з Партії регіонів, а внесені ним законопроекти про статус російської мови - це самопіар.

У понеділок, 24 вересня, Черноморов зареєстрував законопроект, який передбачає, що в Україні забезпечується право вільного користування російською мовою як мовою корінного народу України, мовою міжнаціонального і міжнародного спілкування, а в регіонах компактного проживання громадян, для яких російська є рідною, - функціонування російської мови нарівні з державною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram