ГоловнаПолітика

Треба думати не про резолюції США, а про проведення чесних виборів, - дипломат

Роман Шпек вважає, що Україна має шанс бути успішною державою.

Треба думати не про резолюції США, а про проведення чесних виборів, - дипломат
Фото: Дмитрий Алексеенко

Україні потрібно думати не про словесну перепалку між політиками, а про проведення чесних і прозорих виборів - тоді країна матиме майбутнє.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив член Ради Нацбанку, колишній дипломат Роман Шпек. "Якщо Україна зможе показати, що вибори будуть прозорими, то її по-іншому сприйматимуть і це вплине на наше становище у світі. Потрібно звертати увагу і на те, що говорить Коморовський та інші європейські лідери. Не потрібно сприймати все, як фотографію, потрібно самими бути сценаристами. Україна має шанс бути набагато успішнішою, ніж вона є зараз", - зазначив екс-дипломат.

На думку Шпека, після виборів слід акцентувати увагу на усуненні нашої головної проблеми.

"Після виборів потрібно взятися за вирішення нашої головної проблеми. Наша слабкість - це нестабільність політичних інститутів і політичної системи", - наголосив він.

Окрім того, на думку Шпека, потрібно менше уваги звертати на взаємні звинувачення політиків.

"Потрібно зрозуміти, що підвищення прохідного бар'єра до Верховної Ради - це дії не проти демократії, а проти нечесних політиків, які намагаються потрапити до парламенту. Нетерпимість політиків веде до клонування партій і міжпартійної боротьби", - зазначив також політик.

Нагадаємо, зараз відбувається активна дискусія навколо ухвалення Сенатом США резолюції про звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко і про заклик до американської влади застосувати санкції проти осіб, які причетні до її ув'язнення.

У відповідь на цей документ Міністерство закордонних справ України заявило, що йому "складно серйозно сприймати документ, ухвалений... за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати щонайменше сумнівною".

Нардеп від Партії регіонів Леонід Кожара і собі заявив, що резолюція Сенату США про ситуацію в Україні ухвалена завдяки дуже великим грошам.

Адвокат же Тимошенко Сергій Власенко заявив, що представники Міністерства закордонних справ намагалися блокувати прийняття Сенатом США резолюції щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram