ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У КВУ схвалили обмеження місць голосування

Представник організації назвав рішення ЦВК "меншим злом" порівняно з потенційними фальсифікаціями.

У КВУ схвалили обмеження місць голосування
Фото: Макс Левин

Комітет виборців України вважає виправданим рішення Центрвиборчкому дозволити виборцям голосувати тілько в межах свого округу проживання.

Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" сказав заступник голови КВУ Віталій Тесленко.

"Можна сказати, що в деякій мірі ця постанова ЦВК від 22 вересня (про обмеження зміни місця голосування) частково порушує права виборців. Звичайно, є люди, які в цей день не можуть кудись переїжджати і вони будуть обмежені, на жаль, в можливості проголосувати за територією своєї виборчої дільниці. Але ситуація настільки була загрозливою в зв'язку з нарощуванням загрози проведення фальсифікацій за рахунок цього тимчасового переміщення людей, тому ми можемо тільки вітати цю постанову", - сказав він.

Тесленко зазначив, що рішення ЦВК менше зло порівняно з потенційними фальсифікаціями, адже використання систем з переміщенням виборців могло б бути дуже небезпечним.

Нагадаємо, 22 вересня ЦВК ухвалила рішення, яким дозволила виборцям змінювати місце голосування без зміни виборчої адреси лише в межах одного виборчого округу.

Раніше голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що необхідно перешкодити використанню права зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO стурбована масовою зміною виборцями свого місця голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram