ГоловнаПолітика

"Регіонал" назвав проплаченою резолюцію Сенату США

За словами Кожари, кілька сенаторів працюють на окремі політичні сили в Україні.

"Регіонал" назвав проплаченою резолюцію Сенату США
Леонид Кожара

Нардеп від Партії регіонів Леонід Кожара заявив, що резолюція Сенату США про ситуацію в Україні ухвалена завдяки дуже великим грошам.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Українська правда".

"Вона (резолюція) має лобістський характер. За її просування американським компаніям, представників яких я бачив саме в кімнаті засідання комітету Сенату, проплачено, я так розумію, дуже великі гроші", - заявив Кожара.

Говорячи про процедуру ухвалення резолюції, він зазначив, що документ приймали пізно вночі і що після оголошення його розгляду "велика частина сенаторів пішла із залу".

"Автор цього документа сенатор Дурбін, можливо, порушив правила Сенату", - заявив "регіонал".

"Окрім того, резолюція за своїм статусом називається "думка Сенату", англійською мовою - "sens of the senаtе", вона не має жодного впливу на адміністрацію і Держдепартамент США, тобто на виконавчу владу, і є окремою думкою, судячи з процедури прийняття, окремих сенаторів, які, на жаль, працюють на окремі політичні сили в Україні", - підсумував він.

Нагадаємо, в ніч з п'ятниці на суботу Сенат США ухвалив резолюцію з вимогою звільнити Юлію Тимошенко і закликом до американської влади застосувати санкції проти осіб, які причетні до її ув'язнення.

МЗС України "важко серйозно сприймати документ, ухвалений... за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати щонайменше сумнівною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram