ГоловнаПолітика

ПР відмежовується від ініціативи про другу державну мову

Законопроект - особиста ініціатива одного з членів партії.

ПР відмежовується від ініціативи про другу державну мову
Фото: vtabloid.com

Законопроект про надання російській мові статусу другої державної є особистою ініціативою "регіонала" Олександра Чорноморова, а не Партії регіонів.

Про це УКРІНФОРМу заявив нардеп від ПР Володимир Олійник.

"Це його (Олександра Чорноморова) особиста ініціатива, можливо, депутат має власне бачення. Але ми шанобливо ставимося до Конституції і розуміємо, що такі зміни можливі лише після проходження всіх конституційних процедур та за наявності 300 голосів у сесійній залі", - зазначив Олійник.

За його словами, програма Партії регіонів містить тезу про прагнення в майбутньому надати російській мові статус другої державної, однак це доволі тривалий законодавчий процес, якому має передувати роз'яснення такого кроку в суспільстві.

"Для цього кроку потрібно змінювати світоглядні позиції в Україні, потрібно не соромитися і їхати, наприклад, до Львова, Тернополя", - запропонував регіонал.

Він також відкинув можливість прирівнювання статусу російської мови до української. "Такого поняття, як "прирівняти", не існує. Нічого нікуди не прирівнюється. Потрібно лише вносити зміни до Конституції, а це - 300 голосів, які зараз знайти проблематично", - зазначив він.

Олійник спрогнозував, що Президент не підпише такого закону, якщо він буде суперечити Конституції.

Нагадаємо, скандальний законопроект про наклеп у ПР також називали особистою ініціативою його автора, однак це не завадило проголосувати документ у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram