ГоловнаПолітика

Власенко: МЗС блокувало резолюцію США

Представники МЗС оббивали пороги сенаторів - я бачив це особисто, заявив захисник екс-прем'єра.

Власенко: МЗС блокувало резолюцію США
Фото: byut.com.ua

Адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив про те, що представники Міністерства закордонних справ намагалися блокувати ухвалення Сенатом США резолюції щодо України, яка закликає до звільнення екс-прем'єра і порушення візових санкцій проти осіб, відповідальних за її ув'язнення.

"Представники МЗС оббивали пороги сенаторів - я бачив це особисто. Представники Партії регіонів теж це робили", - заявив Власенко на брифінгу в Харкові, передають "Коментарі".

Він пояснив, що резолюція була ухвалена за процедурою одностайної підтримки - всі члени сенату висловилися "за".

Мало хто звертає увагу і коментує фразу, яка є в резолюції, що сформована ситуація може створити проблеми у відносинах України і США.

— Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова

"Щоб резолюція була відкладена, Партії регіонів потрібно було знайти лише одного сенатора зі ста, який би навіть не висловився проти, а сказав, що у нього є питання і попросив відкласти розгляд. Однак таких не знайшлося", - заявив він, додавши, що заява МЗС про сумнівність процедури "віддає гримучим середньовіччям".

Нагадаємо, в ніч проти суботи Сенат США ухвалив резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко і санкції щодо осіб, які причетні до її ув'язнення.

У МЗС України не вважають за потрібне коментувати резолюцію, ухвалену сенатом США, посилаючись на її необов'язковий характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram