ГоловнаПолітика

Коморовський: потрібно утримати Україну від "спокуси"

Польща має намір підтримувати демократію в Україні.

Коморовський: потрібно утримати Україну від "спокуси"
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський зазначає, що перед Польщею стоїть складне завдання: утримати Україну від спокуси інтегруватися зі Сходом, зокрема, з Росією.

Про це Коморовський заявив в інтерв'ю Польському радіо.

"Перед нами складний виклик: як підтримувати демократію в Україні і еволюцію систем в гарному напрямку, не втрачаючи шансів на інтеграцію України з Західною Європою і одночасно утримуючи українців від спокуси інтегруватися в східний світ", - підкреслив Коморовський, передає УКРІНФОРМ.

Також президент уточнив, що альтернативою для України є пропозиція президента Росії Володимира Путіна приєднатися до Митного союзу.

Коморовський зазначив, що Варшава намагається бути гарним стратегічним партнером для України, підтримуючи її в процесі внутрішніх демократичних перетворень у зближенні з ЄС, в її участі на будь-яких засадах у євроінтеграції

"Ми також є країною, яка підтримує незалежність України", - підкреслив глава польської держави.

Він нагадав, що нинішня українська влада успішно завершила переговори щодо Угоди про асоціацію з ЄС. "Але для її підписання Євросоюз повинен прихильно ставитися до політичних змін в Україні, що викликає певні сумніви", - зазначив Коморовський.

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський 20-21 вересня перебував в Україні з візитом. Раніше він заявляв, що підтримка європейської інтеграції України є одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики його країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram