ГоловнаПолітика

В Україні з'явиться партія шахістів

Ініціатори нового об'єднання просуватимуть свої ідеї в школи.

В Україні з'явиться партія шахістів
Фото: www.chessolympiadistanbul.com

Шахова партія України, яку створюють за підтримки президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова, має намір реалізувати ідею про введення в українських загальноосвітніх школах уроків шахів.

Про це заявив віце-президент Федерації шахів України та президент Федерації шахів Рівненської області Володимир Ковальчук, який очолюватиме нове політичне об'єднання.

"Ми хочемо запровадити в загальноосвітніх школах урок шахів, тому що в Україні 20 тисяч шкіл - це близько 4 млн учнів - і це дасть колосальний ефект у тому, що молоді люди з раннього віку розвиватимуться, граючи в шахи", - сказав він .

Ковальчук повідомив, що за останні два роки було відкрито 14 шахових класів при школах у Рівненській області.

"Я сподіваюся, що наш хороший досвід ми будемо передавати іншим державам, і в підсумку створимо потужну інтелектуальну структуру, яка об'єднуватиме людей за розумовим розвитком. Інтелектуальний творчий потенціал нації - це колосальний резерв у нашій державі, який досі не був затребуваний" , - наголосив лідер Шахової партії України.

За його словами, нині триває розробка статуту партії. Протягом місяця буде проведено перший з'їзд, який обере керівний склад об'єднання, партію буде зареєстровано згідно з процедурою в Міністерстві юстиції України. З'їзд проходитиме у смт Клесові Рівненської області, де розташується і штаб-квартира Міжнародної шахової партії миру.

Нагадаємо, на шаховій Олімпіаді, що фінішувала цього року в Стамбулі, чоловіча збірна України під  керівництвом Василя Іванчука, в останньому турі переконливо переграла представників Китаю і зайняла високе третє місце. Ідентичного результату добилися і наші жінки, які відстали від росіянок і китаянок усього лише на одне очко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram