ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

МВС обіцяє вивести на вибори 65 тисяч міліціонерів

Як повідомили у відомстві, вже зареєстрували 886 повідомлень.

МВС обіцяє вивести на вибори 65 тисяч міліціонерів
Фото: Макс Левин

Для забезпечення громадського порядку та реагування на можливі правопорушення у день голосування на парламентських виборах в Україні попередньо планують залучити понад 65 тисяч працівників міліції.

Як повідомили в УСО МВС України, про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк на зустрічі з представниками Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами в Україні.

Ратушняк запевнив представників ПАРЄ у готовності міліції забезпечити правопорядок під час виборів.

За його словами, з початку виборчого процесу органи внутрішніх справ зареєстрували 886 повідомлень, пов'язаних із виборами. З них найбільше стосувалося незаконної агітації, хуліганських проявів і виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих із порушенням законодавства.

За результатами проведених органами внутрішніх справ перевірок, стосовно 81 особи складено протоколи про адміністративні правопорушення, які скеровано до суду для прийняття рішення, а також за результатами розгляду судом накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. За ознаками складу злочинів міліцією порушено 33 кримінальні справи. Щодо решти прийнято інші рішення відповідно до законодавства та проводять перевірки.

Нагадаємо, що працівники міліції з початку виборчої кампанії затримують активістів за роздачу листівок, в яких розповідають "правду" про кандидатів у народні депутати. Зокрема, як повідомляли раніше, в низці міст Донецької області, Криму, на Волині та в Києві було складено адмінпротоколи за листівки проти "регіоналів" і Партії регіонів.

Також додамо, що МВС у серпні уклало низку угод на закупівлю автомобілів спецпризначення, 10 тис. наручників і більш ніж 6 тис. кийків, які повинні бути поставлені до кінця жовтня, коли в Україні пройдуть парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram