ГоловнаПолітика

СТБ звернувся до правоохоронних органів у зв'язку з погрозами на адресу журналіста

Від журналістки вимагають припинити професійну діяльність.

СТБ звернувся до правоохоронних органів у зв'язку з погрозами на адресу журналіста
Фото: stb.ua

Телеканал СТБ звернувся до Генпрокуратури і до міністра МВС у зв'язку з погрозами на адресу Ірини Федорів - керівника інформаційно-аналітичного відділу передачі "Вікна-Новини" і депутата Коцюбинської селищної ради.

Про це повідомляється на порталі телеканалу.

Як повідомляли раніше, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, тому що вона стоїть на шляху в якихось людей, які мають "десь" багатомільйонні інтереси.

"Він сказав, що знає, що в мене багато впливових знайомих і друзів, але дав зрозуміти, що ці люди поруч зі мною і з моїми рідними не будуть увесь час. На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюся, він має на увазі, він не захотів відповісти", - зазначила Ірина Федорів.

СТБ сприймає це як реальну загрозу життю і здоров'ю працівника телеканалу і її сім'ї, обумовлену професійною діяльністю. За останні роки як на телеканалі, так і в своїй громадській діяльності (пані Ірина є депутатом Коцюбинської селищної ради) Ірина Федорів фактично працює над однією темою - висвітленням незаконної передачі рекреаційного ресурсу, Біличанського лісу на території понад 4 тисячі гектарів, у приватну власність місцевою владою смт. Коцюбинське.

Це дає нам підстави вважати, що вона отримала погрози, які безпосередньо пов'язані з її професійною журналістською діяльністю.

Ірина Федорів вранці 21 вересня написала заяву про злочин у приймальні Міністерства внутрішніх справ України.

Також відповідне звернення було направлене на ім'я Дарки Чепак як керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram