ГоловнаПолітика

Кондоліза Райс розповіла, як могли б судити Тимошенко у Штатах

Екс-держсекретар США засумнівалася в незалежності українських судів.

Кондоліза Райс розповіла, як могли б судити Тимошенко у Штатах
Фото: www.topnews.in

Екс-держсекретар США Кондоліза Райс розповіла, як могли б судити екс-прем'єрку Юлію Тимошенко в США.

"Справи такого типу насамперед показують рівень довіри громадськості до судової системи - наскільки вони (суди) незалежні та політично незаангажовані", - сказала вона в інтерв'ю виданню

"Корреспондент".

"У моїй країні є політики, які відбувають термін у місцях позбавлення волі, тому що вони скоїли злочини. Але водночас їхня провина не викликає ні в кого сумнівів, як не викликає сумнівів і справедливість та незаангажованість американських суддів. Приміром, у нас вирок виносить суд присяжних, який складається з незалежно відібраних людей. Я не пам'ятаю жодного випадку, щоб громадськість висловлювала сумніви в справедливості та незалежності судової системи США. Це багато про що говорить", - заявила екс-держсекретар.

За її словами, на відміну від Америки, в Україні справа Тимошенко поставила під сумнів незалежність судової гілки влади. "Я особисто знаю Тимошенко, я переживаю за її здоров'я і постійно думаю про те, що справа проти неї може бути політично мотивованою. Америка і Європа пильно стежать за розвитком цієї гучної справи, адже вона несе великі іміджеві та репутаційні ризики для вашої країни", - заявила Райс.

Нагадаємо, Кондоліза Райс передала лист підтримки екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

Зазначимо також,

Тимошенко скерувала звернення до демократичного світу, в якому закликала прийняти програму боротьби з диктаторами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram