ГоловнаПолітика

Уряд України визнали одним із найгірших за показником відкритості

Заяви про відкритість влади не переконали Transparency International.

Уряд України визнали одним із найгірших за показником відкритості

За рівнем прозорості роботи уряду Україна стала однією з найгірших серед країн колишнього СРСР.

Такі результати першого півріччя реалізації проекту "Партнерство відкритого уряду", над яким працює організація Transparency International, повідомляє радіо "Свобода".

Експерти організації запропонували Україні, Молдові, Росії, Вірменії, Грузії та Азербайджану активізувати боротьбу з корупцією, залучати громадян до ухвалення рішень та оприлюднити фінансову та іншу інформацію в мережі Інтернет.

За результатами першого півріччя проекту, кращими виявилися Молдова та Грузія. Україна за ступенем прозорості влади опинилася серед аутсайдерів, повідомляють організатори проекту.

У нас уряд відкритий. Я не пам\'ятаю жодного рішення уряду, яке ми б закрили для суспільства

— Микола Азаров, глава уряду України

"В Україні - розмита політична воля: заяви про відкритість влади супроводжуються законами про обмеження прав українців, свободи слова тощо. Корупція - одна з найбільших перешкод. Створити інтернет-ресурс, де постійно оновлюються всі фінансові показники одного з міністерств, в Україні в 5 разів дорожче і складніше, ніж в іншій державі Європи", - зазначив представник Transparency International в Україні Олексій Хмара.

Нагадаємо, прем'єр Микола Азаров сьогодні розкритикував дані Transparency International про високий рівень корупції в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram