ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Європа стежитиме за українськими виборами, як ніколи, - європолітик

У ЄС позитивно оцінили українське виборче законодавство.

Європа стежитиме за українськими виборами, як ніколи, - європолітик
Фото: Макс Левин

Європа буде особливо пильно стежити за виборами до Верховної Ради в Україні.

Про це завив колишній федеральний канцлер Австрії Альфред Гузенбауер на конференції "Україна на шляху євроінтеграції" в четвер у Відні, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми, як Європа, зацікавлені в проведенні вільних виборів в Україні. Ми повинні бути впевнені, що вони пройдуть демократично. Ці вибори будуть перебувати під таким моніторингом, якого не було на всіх попередніх виборах в Україні", - сказав він.

За словами Гузенбауера, мова не тільки про важливість чесних виборів безпосередньо в день голосування, а й про велику підготовчу роботу напередодні їх проведення.

Крім того, він позитивно оцінив голосування за нове виборче законодавство як провладними, так і опозиційними українськими депутатами. "Головне, що в парламенті дійшли згоди щодо закону про вибори. Це величезний крок вперед", - зауважив австрійський політик.

Нагадаємо, результати майбутніх виборів до Верховної Ради і майбутнє відносин Києва і Брюсселя обговорюватимуть на засіданні Ради Європи в листопаді.

Відзначимо також, 20-21 вересня Україну відвідає делегація Парламентської асамблеї Ради Європи для оцінки виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram