ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ющенка в розпал передвиборної кампанії покинули партійці

Колишній президент назвав екс-партійців "попутниками".

Ющенка в розпал передвиборної кампанії покинули партійці
Фото: Макс Левин

Зі складу Рівненської міської організації партії "Наша Україна" вийшли відразу вісім її членів.

Це сталося за п'ять днів до приїзду 19 вересня голови партії Віктора Ющенка в Рівне.

Заяви про вихід із партії написали голова міської організації Сергій Васильчук, його заступник Мар'ян Года і ще шість членів політради.

Вони пояснили, що не бачать сенсу в подальшій співпраці. На їхню думку, партія програла всі вибори - і президентські, і парламентські, і місцеві.

"Було декілька бездарних і непродуманих спроб об'єднати навколо партії інші політичні сили, але це призвело до втрати довіри виборця. Доцільною була б участь кандидатів у народні депутати від "Нашої України" виянтково в мажоритарних округах. Це дало б змогу провести своєрідне оновлення партії", - вважають екс-партійці.

"Оскільки цього не сталося, ми заявляємо, що не підтримуємо рішення керівництва партії про участь у парламентських виборах", - ідеться в заяві.

Під час свого візиту в Рівне Ющенко відреагував на цю новину мляво і назвав екс-однопартійців "попутниками". Хоча шестеро з них були членами НУ з часу її заснування.

Нагадаємо, 31 липня партія "Наша Україна", Українська народна партія і Конгрес українських націоналістів об'єдналися, щоби разом брати участь у виборах. До декларації також приєдналися понад 30 громадських організацій, серед них "Просвіта", "Меморіал", Спілка офіцерів України, інші молодіжні, громадські організації патріотичного спрямування.

Також додамо, що офіційний сайт партії "Наша Україна" не працював улітку через проблеми з фінансуванням. Так, борги партії 2011 року становили близько 80 млн грн, із них 35 млн грн - Олександру Третьякову, близько 45 млн грн - борги із зарплати і до Пенсійного фонду і близько 2 млн грн - Давиду Жванії - за оренду офісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram