ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК не зможе перевірити відео з фальсифікаціями на виборах

На думку Одарченка, людей просто хочуть залякати.

ЦВК не зможе перевірити відео з фальсифікаціями на виборах
Фото: gazeta.ua

Жоден з українських інтернет-провайдерів не зможе забезпечити передачу інформації відеофіксації після проведення виборів до Центральної виборчої комісії.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

За його словами, жодні дані не будуть передаватися до ЦВК, а будуть зберігати в серверах, які перебуватимуть у виборчкомі. Таким чином, отримати доступ до інформації з можливими порушеннями виборів буде неможливо.

Судячи з висновків головного науково-експертного управління апарату парламенту, який буквально розгромив цей законопроект, відеофіксація буде ще й марною. Але, не наша справа давати оцінки. Будемо виконувати.

— Андрій Магера, заступник голови Центрвиборчкому

Крім того політик додав, що навіть компанія "Укртелеком", якій в спадщину дісталася радянська техніка вже заявила, що передати інформацію з записами відео не зможе. "Відеофіксації потрібна тільки для залякування людей. У опозиції є тільки одна можливість протистояти фальсифікаціям - робота спостерігачів і членів виборчкому", - сказав Одарченко.

Нагадаємо, що народні депутати більшістю підтримали законопроект, який передбачає відеоспостереження під час парламентських виборів в жовтні цього року. На закупівлю та встановлення відеокамер виділили з держбюджету майже один мільярд гривень. Крім того, переможцем конкурсу став єдиний учасник - російська компанія, яка працювала над відеофіксацією на виборах президента Росії в березні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram