ГоловнаПолітика

У ЄС підтверджують негласну ізоляцію Януковича

Глава МЗС Швеції вирішив використовувати жорстку дипломатичну мову, щоб прояснити ситуацію.

У ЄС підтверджують негласну ізоляцію Януковича
Фото: sverigesradio.se

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт підтвердив, що проблеми з вибірковим правосуддям стали перешкодою для візитів Президента України Віктора Януковича в країни Євросоюзу.

Про це пише видання "Коммерсант-Украина".

"Мені невідомий календар його поїздок, але зверніть увагу, що Віктор Янукович рідко буває в країнах ЄС. Я не кажу, що ми вже вийшли на цей етап (ізоляції), на даний момент це скоріше "проблемні відносини". Зустрічей з вашим Президентом так мало через те, що (в країні) дуже багато проблем", - відповів Більдт на питання, чи ввів ЄС режим персональної ізоляції Януковича.

Водночас він зазначив, що ЄС не хоче піддавати Україну повній ізоляції.

"Для нас важливо, щоб продовжувалися контакти на особистому рівні, ми хочемо, щоб українці подорожували до Європи, щоб підтримувалися економічні зв'язки", - сказав Більдт.

Я переконаний: після нинішніх парламентських виборів всі побоювання зникнуть, і шлях до повноцінної асоціації України і ЄС буде пройдено до кінця

— Віктор Янукович

На запитання про ймовірність введення санкцій, якщо проблема Юлії Тимошенко не буде вирішена, представник ЄС відповів: "Україна опиниться в дуже складній ситуації, це очевидно. Але я не підтримую ідею санкцій".

Більдт додав, що в такій ситуації шанси на підписання угоди про асоціацію з ЄС рухатимуться до нуля.

Нагадаємо, нещодавні спроби представників ЄС домовитися в Ялті з Януковичем про вирішення проблеми Тимошенко знову не принесли результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram