ГоловнаПолітика

У Запоріжжі заборонили заповнювати документи українською мовою

Першим відзначилося підприємство "Мотор-Січ".

У Запоріжжі заборонили заповнювати документи українською мовою
Фото: fedpress.ru

У Запоріжжі на дверях відділу кадрів одного з провідних підприємств - "Мотор-Січ" з'явилася вивіска, де зазначено: "Увага! Документи заповнювати тільки російською мовою!".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила жителька Запоріжжя Ганна Черкаська.

"Тільки що подзвонила моя знайома і розповіла, що була у відділі кадрів Запорізького ВАТ "Мотор-Січ". На дверях відділу кадрів цього підприємства крупним шрифтом набрано:" Увага! Документи заповнювати тільки російською мовою!", - написала користувач.

Нагадаємо, 5 вересня Запорізька міськрада надала російській мові статус регіональної. За ухвалення цього рішення проголосували 65 депутатів з 81, 13 виступили проти. Під час голосування більшість депутатів від опозиції на знак протесту залишили залу засідань.

Ми не зупинялися конкретно на цій проблемі, але я хочу зазначити: біда не тільки в тому, що ухвалений закон суперечить зобов\'язанням України в цій сфері. Набагато гірше те, що процедура ухвалення законів в Україні не дуже відповідає зафіксованій у вашому законодавстві.

— Штефан Фюле, Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства

Також додамо, що з моменту ухвалення закону про мови, російська мова отримала статус регіональної вже у восьми областях України та місті Севастополі. Через тиждень після підписання 8 серпня цього закону Президентом Віктором Януковичем, за надання російській мові особливого статусу проголосувала Одеська міськрада, через два дні до неї приєдналася і обласна.

Протягом місяця російська стала регіональною вже у дев'яти областях - Одеській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Херсонській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській та в місті Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram