ГоловнаПолітика

Доній: закон про мітинги використовуватимуть для "закручування гайок"

На думку депутата, влада не хоче віддавати кермо влади ні за яких умов.

Доній: закон про мітинги використовуватимуть для "закручування гайок"
Фото: Макс Левин

Закон про мітинги, який має сприяти мирним зборам, може використовуватися для "закручування гайок".

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив народний депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній.

"З цим законом взагалі дивна ситуація. Він теоретично повинен був сприяти мирним зібранням, але в реальності може використовуватися для закручування гайок", - зазначив Доній.

"Також дивне рішення Кабміну - посилити активність проти тих, хто намагається повалити державний лад. Це схоже на обмеження демократії. А якщо врахувати закупівлю водометів, то бачимо конкретні дії, спрямовані на обмеження демократії", - вважає депутат.

Доній також вважає, що закон про вибори буде ухвалено, якщо нинішня влада залишиться біля керма.

"Це влада, яка ніяким способом не хоче віддавати керівництво країною ні на парламентських, ні на президентських виборах. Якщо влада залишиться, то закон буде ухвалено, питання тільки, коли: до виборів або після", - підсумував опозиціонер.

Нагадаємо, по Україні прокотилася хвиля мітингів проти проекту закону "Про порядок організації і проведення мирних заходів". Зокрема, на початку вересня активісти навіть провели ніч біля Ради.

Документом передбачається, що організатор мирного зібрання письмово повинен сповіщати органи влади про проведення заходу не пізніше ніж за два робочі дні до його початку.

6 вересня Верховна Рада відклала на наступний пленарний тиждень розгляд у другому читанні проекту закону щодо мирних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram