ГоловнаПолітика

Міліція ще раз перевірить, хто побив журналістів на Газетному форумі

У відомстві вважають, що слідчі розібралися не з усіма обставинами інциденту.

Прокуратура Києва доручила Печерському райвідділу МВС відновити розгляд інциденту, який стався під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів.

Про це повідомив під час десятого засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів заступник генпрокурора Віталій Білоус, якого цитує прес-служба Адміністрацї Президента.

"Незважаючи на відсутність офіційних заяв від учасників інциденту, зазначив Білоус, за дорученням прокурора Києва було організовано перевірку опублікованих у ЗМІ повідомлень", - зазначив Білорус.

"14 вересня Печерський райвідділ міліції відмовив у порушенні кримінальної справи. Але ми вважаємо, що слідчі перевірили не всі обставини інциденту. Тож щодо прокурорського втручання сьогодні розгляд справи було відновлено. Результати додаткової перевірки МВС буде оприлюднено до 28 вересня", - заявив заступник генпрокурора.

Адміністрація повідомляє, що "учасники засідання також розглянули відповідне журналістське звернення до Президента".

"Йшлося про те, що МВС має встановити особу людини, яка під час виступу Президента Віктора Януковича на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів перешкоджав акції учасників громадського руху "Стоп цензурі!", - нагадали в прес - службі.

Нагадаємо, журналісти "Стоп цензурі!" провели акцію протесту під час виступу Президента Віктора Януковича на Всесвітньому газетному конгресі.

Один із представників УДО почав штовхати головного редактора "Української правди" Олену Притулу та редактора KyivPost Катерину Горчинську, і вирвав у них плакати.

Перед початком заходу охоронці також намагалися не пропустити журналістов у зал засідань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram